Jako pierwszy zacznę w tym dziale, bo jak widać chyba nie macie odwagi
NAJPROSTSZE Z PROSTYCH:
BOCZEK Z GRILLA:
1. Jedziemy do REALA 2. Kupujemy Boczek Duński w plasterkach (jak na kanapki) 3. Kupujemy tacki na grilla 4. Rozpalamy grilla 5. na tacki kładziemy boczek i czekamy aż się upiecze często przewracając (jakieś 2-5 minut)
Dobrze żeby boczek był prawie że spalony, wtedy jest taki chrupki i słony - idealny jako przekąska do piwa
KARKÓWKA W PIWIE
Potrzebne są karkówka, piwo (1 puszka na ok 1,5 kg karkówki), przyprawy.
1. Kroimy karkówkę w plastry i rozbijamy jak schabowego 2. Do głębokiego naczynia wsypujemy przyprawy (ja osobiście np. papryka, czosnek granulowany, sól czosnkowa, sól zmiękczająca mięso, vegeta ) i zalewamy piwem, mieszamy i wkładamy pokrojone mięso. Mięso powinno zostać całkowicie przykryte roztworem. 3. odstawiamy do lodówki na 1 dobę. 4. rozpalamy grilla 5. pieczemy prawie do przypalenia (ale jak kto lubi).
Mięso kruche i bardzo wyraziste w smaku - idealne do piwka
[ Edytowany 18 lip 2010 : 16:05 ] "... nigdy nie ma się drugiej okazji aby zrobić pierwsze wrażenie ..." - A. Sapkowski
ehe - zobaczymy jak zmiany sie uloza ale jak bede robic to dam zac
"... nigdy nie ma się drugiej okazji aby zrobić pierwsze wrażenie ..." - A. Sapkowski