pokroic warzywa - ja tym razem dodalam : szpinak, marchewke, cebule, papryke i pieczarki.... ale wlasciwie za kazdym razem w srodku laduje cos innego, czesto dodaje tez groszek, pomidory itd. to wszystko albo wymieszac wczesniej z makaronem, albo ulozyc na niego w naczyciu zaroodpornym, w ktorym bedzie sie pieklo.
do tego mieszam smietane kremowke z woda, tak, zebym miala ok. 0,5 l "plynu" (ok. 300 ml wody i 200 ml smietany), przyprawic do smaku - sol, pieprz, ew. cos ostrego, cos zielonego (bazylia, majeranek..) - wlac tyle, zeby caly makaron byl pod "woda",ale nie zeby w niej plywal. to juz zalezy od naczynia i ilosci makaronu.
Na wierzch mozna polozyc jeszcze ser zolty lub np. mozarelle. Zalac makaron smietana i piec ok 30 - 40 min, w ok. 170 st.